網站地圖關于我們

查看相冊 View Gallery
窗臺上的綠色水磨石第1張圖片

石板上的森林
ConForm Architects models green-terrazzo flat extension on bay windows

由專筑網椰子,小R編譯

綠色水磨石與混凝土和粘土色調的石膏相映成趣,建筑工作室 ConForm Architects 以窗臺為藍本,在倫敦以此手法擴建了這個名為Terzetto的公寓。

位于Hampstead保護區內的下沉式擴建工程擴展了現有公寓的空間,使其擺脫了低矮的天花板和昏暗的室內裝飾,同時將起居空間重新朝向花園。

Green terrazzo is teamed with concrete and clay-toned plaster at Terzetto, a London flat extension that architecture studio ConForm Architects has modelled on bay windows.
Located in a conservation area in Hampstead, the sunken rear extension opens up the existing flat, ridding it of its low ceilings and dark interiors, while reorienting its living spaces towards the garden.

窗臺上的綠色水磨石第2張圖片
▲ Terzetto 是 ConForm 建筑事務所設計的倫敦公寓擴建項目

ConForm 建筑設計事務所的設計以其大膽的材料調色板為特色,將綠色水磨石、混凝土和粘土色灰泥結合在一起,內外兼用。

從外觀上看,這些不同的材料組合在一起,讓人聯想到窗臺的組成部分--基座、柱子和檐口。這就形成了一種幾何形狀,與鄰近的住宅成一定角度,有助于最大限度地減少對它們的視覺影響,形成了花團錦簇的效果。

Terzetto is a London flat extension by ConForm Architects
ConForm Architects' design is defined by its bold material palette, which marries green terrazzo, concrete and clay-coloured plaster and is used both inside and out.
Externally, these distinct materials have been combined to evoke the components of a bay window – which are a plinth, column and pediment. This gives rise to a geometric form that is angled away from the neighbouring homes, helping to minimise the visual impact on them.

窗臺上的綠色水磨石第3張圖片
▲ 它的特點是混凝土基座上的綠色水磨石圓柱

為了平衡混凝土基座和水磨石柱的冰冷感,屋頂采用了粘土色調的灰泥,在為住宅增添溫暖的同時,也參考了建筑周圍露臺的紅磚建筑。

“石膏直接參照了上面的紅磚,綠色水磨石則與綠意盎然的花園環境融為一體!盋onForm 說。

工作室繼續說道:“這些飾面經過精心搭配。粗糙的粘土表面與平整的水磨石和混凝土相映成趣,真正地增加了整體豐富色調的構成!

It features green-terrazzo columns on a concrete plinth
Balancing the coldness of concrete plinths and terrazzo columns, the clay-toned plaster of the roof adds warmth to the home while referencing the red-brick architecture of the surrounding terrace.
"The plaster takes direct reference from the red brick above and the green terrazzo blending in with the green verdant garden setting," said ConForm.
"These finishes were all put together with precision," the studio continued. "The rougher clay surfaces against the flat terrazzo and concrete really add to the composition of the material palette."

窗臺上的綠色水磨石第4張圖片
▲ 混凝土和水磨石被粘土色的石膏天花板襯托得更加溫暖

Terzetto 內部有一個開放式廚房和客廳,客廳向外開放,還有兩間臥室和充足的儲藏空間。

改造后的平面布局以原有空間為基礎,起居室位于公寓后部,臥室位于公寓前部。

The concrete and terrazzo are warmed by clay-coloured plaster ceilings
Inside, Terzetto contains an open-plan kitchen and living room that opens to the outside, alongside two bedrooms and ample storage space.
Its updated floor plan is a flipped version of the original layout, with the living spaces brought to the rear and the bedrooms towards the front of the flat.

窗臺上的綠色水磨石第5張圖片
▲ 擴建部分包括一個開放式廚房和客廳

浴室和套房位于這座公寓平面的中心,那里光線最暗,以確保臥室和起居室能看到室外。

ConForm建筑事務所說:“臥室都在房子的后面,廚房和餐廳都在前面。這就造成了必須穿過臥室才能到達花園的尷尬結果!

The extension contains an open-plan kitchen and living room
The bathroom and an en-suite have been positioned at the centre of the plan where it is darkest, ensuring the bedrooms and the living area look out onto the outdoors.
"The bedrooms were both at the rear of the property, with the kitchen-dining space at the front," ConForm Architects told Dezeen. "This created the awkward result of having to walk through the bedrooms to reach the garden."

窗臺上的綠色水磨石第6張圖片
▲ 水磨石鋪就的書房區域

環繞主起居室的拋光水磨石圓柱還延伸到鄰近的臥室,為書桌提供了一個小角落。

起居室的隱藏式推拉門關上后形成額外的客房臥室,是遠離餐廳的私密空間。

后花園周圍綠樹成蔭,硬質景觀由 ConForm 建筑事務所設計,延續了擴建部分的混凝土地面和幾何基座。

同時,橡木廚房櫥柜、地板、門和窗框也為住宅增添了溫暖的氣息,并進一步加強了室內外的聯系。

There is a study area framed by terrazzo
The polished terrazzo columns that surround the main living space also jut into the neighbouring bedroom, where they frame a small nook for a desk.
A hidden sliding door in the living area can be used to create an additional guest bedroom or a private snug away from the dining space.
Surrounded by mature trees, hard landscaping in the rear garden is designed by ConForm Architects as a continuation of the concrete floor and geometric plinths featured in the extension.
Meanwhile, oak kitchen cabinetry, flooring, doors and window frames aim to add warmth to the home while helping to further the connection between the inside and out.

窗臺上的綠色水磨石第7張圖片
▲ 廚房采用橡木櫥柜

ConForm事務所仔細考慮了整個住宅的窗戶位置,天窗和其他小一些的玻璃區域可以讓人從入口處欣賞到花園的美景。

同時,擴建部分的大型梯形天窗讓廚房充滿自然光,同時又保持了與鄰近建筑的私密性。在后臥室,由于廚房位于擴建部分巧妙的下沉式位置,書桌上方的高層窗戶將花園美景盡收眼底。

Oak cabinetry features in the kitchen
ConForm Architects carefully considered the positioning of windows throughout the home, with skylights and smaller glazed areas offering curated glimpses of the garden from the entrance.
Meanwhile, a large trapezoidal skylight in the extension allows the kitchen to be filled with natural light while maintaining privacy from neighbouring buildings. In the rear bedroom, a high-level window above the desk frames views out to the garden, thanks to the sunken position of the kitchen in the extension.

窗臺上的綠色水磨石第8張圖片
▲ 橡木旨在為室內增添暖意

在建筑師Tim Robinson的花園工作室中,綠色水磨石也占據了中心位置,有助于將建筑與周圍的熱帶植物融為一體。

Oak is intended to add warmth to the interiors
Green terrazzo also took centre stage in architect Tim Robinson's garden studio, where it was used to help blend the building into its surrounding tropical planting.

窗臺上的綠色水磨石第9張圖片

窗臺上的綠色水磨石第10張圖片

窗臺上的綠色水磨石第11張圖片

窗臺上的綠色水磨石第12張圖片

窗臺上的綠色水磨石第13張圖片

窗臺上的綠色水磨石第14張圖片

窗臺上的綠色水磨石第15張圖片

窗臺上的綠色水磨石第16張圖片

窗臺上的綠色水磨石第17張圖片

窗臺上的綠色水磨石第18張圖片

窗臺上的綠色水磨石第19張圖片

窗臺上的綠色水磨石第20張圖片

窗臺上的綠色水磨石第21張圖片

窗臺上的綠色水磨石第22張圖片

窗臺上的綠色水磨石第23張圖片

圖片:James Reteif

The photography is by James Reteif.

23.jpg (85.05 KB, 下載次數: 145)

23.jpg

【專筑網版權與免責聲明】:本網站注明“來源:專筑網”的所有內容版權屬專筑網所有,如需轉載,請注明出處

專于設計,筑就未來

無論您身在何方;無論您作品規模大;無論您是否已在設計等相關領域小有名氣;無論您是否已成功求學、步入職業設計師隊伍;只要你有想法、有創意、有能力,專筑網都愿為您提供一個展示自己的舞臺

投稿郵箱:submit@iarch.cn         如何向專筑投稿?

掃描二維碼即可訂閱『專筑

微信號:iarch-cn

登錄專筑網  |  社交賬號登錄:

 匿名

沒有了...
評論加載中,請稍后!

室內 (2916 articles)


居住空間 (887 articles)


公寓 (742 articles)


露臺 (128 articles)


倫敦 (410 articles)


水磨石 (134 articles)


混凝土 (2852 articles)



91精品国产欧美一区|激情久久久久影院老熟女|亚洲一本一道一区二区三区|精品无码国产一区二区三区51安|亚洲欧洲日产国码无码网站